Asymmetric Gullwing Canopies

Giving visual direction and attention to purpose, the Asymmetric Gullwing Canopy is not just appealing because of its looks. This important design exploits asymmetry to convey movement or highlight focal points. It means the Asymmetric Gullwing Canopy is particularly useful in the creation of covered walkways.

As a walkway canopy, the design can steer pedestrian travel. It can also act with a dual purpose, perhaps providing shelter for cycle parking on one side and cover for walkers on another. If a canopy is needed to cover a lengthy trail, the Asymmetric Gullwing Canopy provides visual interest to break up monotony in the landscape.

This design is also an important tool in reflecting the feel of a place. With a Symmetric Gullwing Canopy, two roof panels mirror each other along a central spine. In the Asymmetric version, the roof panels are of different sizes achieving a much more dynamic and casual look.

The Asymmetric Gullwing Canopy isn’t constrained by formality, and as a major design feature it can evoke feelings of excitement and vitality. For these reasons, the use of this design is quite often found at places such as airport terminals where passengers are winding down from the 9-5 grind and looking forward to going on holiday.

Whatever the use or reason for incorporating an Asymmetric Gullwing Canopy, the basis of the design is rooted in a safe and solid structure delivering results over a durable, long life. Many products have a modular design, allowing the canopies to be easily and smoothly installed and expanded.

As well as walkways the Asymmetric Gullwing Canopy can be adapted to suit almost any application, and is available with a choice of optional extras, including eco-friendly internal LED strip-lighting. 

With welded end frames and heavy-duty box sections, all assembled with anti-tamper high strength bolts, customers can be sure that every structure is built to last.

 

Case Studies

Case Study

Port Glasgow Shared Campus

Broxap This was a project to build a new shared Campus Secondary School replacing the existing Port Glasgow High School and St Stephen's High School...

Case Study

St Johns Primary School, West Ealing, London

As part of the wider £155m regeneration of the Green Man Lane Estate in West Ealing, London, this newly constructed school by Rydon Construction Ltd...

Case Study

Edinburgh Gateaway Station

In winning this contract Broxap were tasked with working with Balfour Beatty Construction Services UK and creating a series of shelters along with external bollards...

Case Study

City Cruise Terminal Forecourt, Southampton

Working as Principle Contractor for Associated British Ports, Broxap was tasked with the design and installation of five contemporary glazed canopies...

  

              

  

              


Alternative Styles Available